Pers

Cantoribus Hamme HAMME WORDT PELGRIMSOORD VOOR LIEFHEBBERS VAN MATTHEUSPASSIE

HAMME WORDT PELGRIMSOORD VOOR LIEFHEBBERS VAN MATTHEUSPASSIE

HAMME / MOERZEKE - 

Het koor Cantoribus voert op Palmzondag, 25 maart 2018 om 15 uur, al voor de tweede keer de befaamde Mattheuspassie uit in de Sint-Pietersbandenkerk. Initiatiefnemer Hugo Van Geet heeft nog grote plannen met het monumentale werk van Bach.

Steeds meer zangers van Hamse koren melden zich aan om deel uit te maken van ons project
HUGO DE GEET

 

“Na het overweldigend succes van vorig jaar zijn we vastberaden om van deze organisatie een traditie te maken”, zegt spilfiguur Hugo Van Geet. De kasteelheer zet zijn schouders onder het prestigieuze concert. 

“Steeds meer zangers van Hamse koren melden zich aan om deel uit te maken van ons project Cantoribus”, klinkt het. “Zo bouwt zich geleidelijk een grotere expertise op rond de uitvoering van de Mattheuspassie van Bach, een van de topwerken uit de klassieke muziekgeschiedenis.”

Het wordt opnieuw een uitvoering met 175 muzikanten, onder leiding van dirigent Luc Anthonis. Het koor van de Koninklijke Gentse Oratoriumvereniging, de zangers van Cantoribus en het Sint-Niklase kinderkoor Flanders Boys Choir zullen zes professionele solisten begeleiden. 

“De Mattheuspassie is mijn geesteskind”, zegt Van Geet. “Het is de bedoeling om ooit een volledige Hamse versie te kunnen brengen, met een selecte groep musici. Hamme wordt dan het pelgrimsoord voor liefhebbers van de Mattheuspassie.”

Vorig jaar dirigeerde de Hamse academiedirecteur Raf Vandermeulen voor het eerst het orkest. “Ik heb toen mijn grenzen verlegd, aangestoken door het enthousiasme van Hugo Van Geet”, getuigt de man. “De Mattheuspassie is een muzikale totaalbeleving, zowel voor de uitvoerders als voor het publiek.” 

Mattheuspassie, zondag 25 maart 2018, 15 uur, Sint-Pietersbandenkerk, tickets (15 euro) via mattheuspassie2017@gmail.com.