Pers

Cantoribus Hamme Cantoribus maakt zich op voor vierde Mattheuspassie op Palmzondag, nadat editie van 2020 in het water gevallen was

Cantoribus maakt zich op voor vierde Mattheuspassie op Palmzondag, nadat editie van 2020 in het water gevallen was

HAMME - De vzw Cantoribus, die de befaamde Mattheuspassie opvoert, wil in het nieuwe jaar al vooruit kijken naar Pasen.
Eind maart willen ze het bekende werk van Bach uitvoeren in Hamme, corona of niet.
“We moeten natuurlijk nog afwachten hoe de veiligheidsvoorschriften rond het coronavirus evolueren”,
legt promotor Hugo Van Geet uit. “Maar we werken nu al aan een livestream.”

Op Palmzondag 28 maart 2021 wil de vzw Cantoribus een hoogstaande uitvoering van de befaamde Mattheuspassie, het meesterwerk van Johann Sebastian Bach, uitvoeren. “De Mattheuspassie is een bijzonder groot en moeilijk muziekstuk, dat vooral in Nederland wordt geconcerteerd”, legt Hugo uit. “Wij willen een voortrekker zijn in Vlaanderen om dit waardevolle cultuurgoed uit het verleden heel wat uitstraling te geven. Het is mijn grote ambitie om Hamme te laten uitgroeien tot een pelgrimsoord voor de Mattheuspassie. Onze dirigent is de bezieler van de selectie zangers uit Hamse koren. Samen met door ‘Koor en Stem’ gerekruteerde koorleden uit de regio vormen ze Cantoribus. We namen eerder al het gereputeerde BachPlus Ensemble onder leiding van Bart Naessens onder de arm. Op 28 maart zal het volledige team, dat eigenlijk al klaarstond om op Palmzondag in 2020 het beste van zichzelf te geven, van de partij zijn. Met dezelfde cast, inclusief Andreas Scholl, en de steun van de bekende dirigent Philippe Herreweghe, in een van de kerken met de beste akoestiek in Europa.”

450 tickets overgeboekt

Dirigent Raf Vandermeulen, directeur van de Hamse academie, gerenommeerd orgelist én componist, kijkt al uit naar de vierde editie van het concert. “De Mattheuspassie is voor een muziekliefhebber nooit uitgeput, want je ontdekt steeds meer symbolen in de composities van Bach”, zegt Raf. Intussen hebben al meer dan 450 tickethouders hun tickets overgeboekt, omdat de editie van 2020 door corona in het water viel. “Heel wat anderen hebben het bedrag geschonken ter ondersteuning van Cantoribus”, zegt Hugo Van Geet. “Voor hen gaan we een faire oplossing uitwerken om bij voorrang te kunnen deelnemen aan de uitvoering. We willen er alleszins voor zorgen om de Mattheuspassie tot in de huiskamer te kunnen brengen.”

INFO:www.cantoribus-hamme.eu.


“Het is mijn grote ambitie om Hamme te laten uitgroeien tot een pelgrimsoord voor de Mattheuspassie.”

 

Promotor Hugo Van Geet