Over de Mattheuspassie...

Het ontstaan

Deze benaming staat oorspronkelijk voor 2 koren uit Hamme die in 2017 voor de eerste keer de Mattheuspassie hebben uitgevoerd in de Sint-Pietersbandenkerk met de medewerking van uitmuntende muzikanten en getalenteerde solisten. Dit alles, gevormd en geleid door een bevlogen en bezielde dirigent, Raf Vandermeulen, die ons leerde diepte en kleur te geven, tot een beheerste en intense vertolking van de koralen en koorpartijen van dit meesterwerk.

Sinds 2019 is er een kernkoor gevormd, Canto Corale, en voor de uitvoering op Palmzondag versterken getalenteerde en enthousiaste zangers de bezetting.
Met open armen verwelkomen wij wie in de ban is van Bach en zijn meesterlijke en menselijke muziek. Vroeger zongen de mensen de koralen mee want er werden gekende melodieën gebruikt. Het koraal was het bindmiddel van de maatschappij. Koorzang is inspirerend, elke stem waardevol en samen in perfecte balans.

Referenties

De Mattheuspassie  • Met zorg voor kwaliteit

    Cantoribus bestaat uit het kernkoor, Canto Corale, waar inzet en ambitie wezenlijk zijn. Sopranen, alten, tenoren en bassen geven het beste van zichzelf, het zijn gelijkgestemde zielen die elkaar stimuleren en aanvoelen onder leiding van hun gedreven dirigent Raf Vandermeulen, die vastberaden dit koor tot een hoger niveau brengt. Zij worden aangevuld door enthousiaste zangers van diverse koren bij het repeteren van de Mattheuspassie.

  • Een top cast

    Professionele musici met jaren uitvoeringspraktijk van de Mattheuspassie worden uitgenodigd. Solisten van topniveau, sopraan, tenor, alt(us) en bas staan in voor de verhaallijn. Zij zorgen samen met het orkest, de zangkoren en een kinderkoor, onder leiding van de dirigent voor een prachtige uitvoering.

  • Een uniek event

    Elk jaar is er een andere invulling voor dit concert. Een niet en nooit te missen onvergetelijk uitvoering, in het hart van Hamme, waarbij U, jong en oud, met open armen ontvangen wordt.

 

Cantoribus Hamme