Over de Mattheuspassie...

Het ontstaan

Deze benaming staat oorspronkelijk voor 2 koren uit Hamme die in 2017 voor de eerste keer de Mattheuspassie hebben uitgevoerd in de Sint-Pietersbandenkerk met de medewerking van uitmuntende muzikanten en getalenteerde solisten. Dit alles, gevormd en geleid door een bevlogen en bezielde dirigent, Raf Vandermeulen, die ons leerde diepte en kleur te geven, tot een beheerste en intense vertolking van de choralen en koorpartijen van dit meesterwerk.

Op dit moment is er een kernkoor gevormd, Canto Corale, en voor de uitvoering op Palmzondag 2019 versterken getalenteerde en enthoesiaste zangers de bezetting.
Met open armen verwelkomen wij wie in de ban is van Bach en zijn meesterlijke en menselijke muziek. Vroeger zongen de mensen de choralen mee want er werden gekende melodie├źn gebruikt.Het choraal was het bindmiddel van de maatschappij. Koorzang is inspirerend, elke stem waardevol en samen in perfecte balans.

Referenties

De Mattheuspassie  • Met zorg voor kwaliteit

    Cantoribus bestaat uit het kernkoor,Canto Corale,waar inzet en ambitie wezenlijk telt. Sopranen, alten, tenoren en bassen geven het beste van zichzelf, het zijn gelijkgestemde zielen die elkaar stimuleren en aanvoelen onder leiding van een gedreven dirigent, Raf Vandermeulen,die vastberaden dit koor tot een hoger niveau leidt. Zij worden aangevuld door enthousiaste zangers van diverse koren bij het repetitieplan van de Mattheuspassie.

  • Een top cast

    Professionele musici met jaren uitvoeringspraktijk van de Mattheuspassie worden aangezocht. Solisten van topniveau,sopraan,mezzosopraan, tenor, bariton en bas staan in voor de recitatieven,of de verhaallijn. Musici, met ondermeer cello, traverso, viola da gamba en orgel, zangkoren en een kinderkoor, zorgen onder leiding van een dirigent voor een prachtige uitvoering.

  • Een uniek event

    Elk jaar is er een andere invulling voor dit concert waarbij in 2019 gekozen wordt voor de authentieke barokke instrumenten namelijk violoncello, viola da gamba, fagot en clavecimbel. Een niet en nooit te missen onvergetelijk concert, in het hart van Hamme, waarbij U, jong en oud, met open armen ontvangen wordt.

 

Cantoribus Hamme

Zin om de Mattheuspassie mee te zingen?

Bel onze dirigent, Raf Vandermeulen, op nr 0478 49 16 55 of stuur een bericht via de contactpagina. Vermeld je stem en koorervaring.
We brengen je op de hoogte van het repetitieschema.