Pers

Cantoribus Hamme Hamme mag zich ‘Dorp van de Mattheuspassie’ noemen: “Bijzonder gelukkig met deze eer”

Hamme mag zich ‘Dorp van de Mattheuspassie’ noemen: “Bijzonder gelukkig met deze eer”

Hamme was al ‘Dorp van de Ronde’, maar mag zich nu ook ‘Dorp van de Mattheuspassie’ noemen. Daarmee wordt de droom van de Hamse kasteelheer Hugo Van Geet en zijn medewerkers van de vzw Cantoribus werkelijkheid.
“We willen voortrekkers zijn in Vlaanderen om dit waardevolle erfgoed de uitstraling te geven die het verdient”, zegt Van Geet.

Woensdag 13 april 2022 om 03:00 In 2017 nam initiatiefnemer en mecenas Hugo Van Geet de Hamse dirigent en academiedirecteur Raf Vandermeulen in de arm om zijn droom waar te maken.

“Raf leerde toen twee plaatselijke koren diepte en kleur te geven aan dit meesterwerk van Bach”, legt Van Geet uit. “Ik ben gepassioneerd door de Mattheuspassie”, zegt Hendrik, een concertbezoeker uit Nederland. “Vorig jaar maakte ik kennis met de uitvoering in Hamme, door de pandemie noodgedwongen enkel via livestream. Het is fantastisch om er dit jaar écht bij te kunnen zijn.” Voor de eerste lustrumeditie engageerden Van Geet en zijn team het topensemble Collegium Vocale uit Gent onder leiding van Philippe Herreweghe.

Van Geet kondigt meteen aan dat de zesde editie op Palmzondag 2 april 2023 om 15 uur een monumentale uitvoering wordt.