Pers

Cantoribus Hamme NU AL TICKETVERKOOP VOOR MATTHEUSPASSIE IN APRIL VOLGEND JAAR

NU AL TICKETVERKOOP VOOR MATTHEUSPASSIE IN APRIL VOLGEND JAAR

HAMME - 

Het Hamse Cantoribuskoor en promotor Hugo Van Geet gaan op het elan door om van Hamme het dorp van de Mattheüspassie te maken. De ticketverkoop voor de uitvoering op zondag 2 april 2023 is al gestart. “Afgaand op de belangstelling van de vorige jaren, raden we aan niet te wachten met de aankoop van tickets”, zegt Van Geet.

Jan Van de Velde 1/12/2022 om 16:49
 

“De Matteüspassie is een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach, die in een barokke muziekstijl het lijdens- en sterfverhaal van Jezus Christus muzikaal vertelt zoals in het evangelie volgens Matteüs”, zegt Hugo. “Het is een lang en moeilijk uit te voeren oratorium. We zijn er de jongste jaren in geslaagd om Hamme in Vlaanderen te profileren als ‘Dorp van de Mattheüspassie’. De schitterende uitvoering op 10 april van dit jaar met Philippe Herreweghe en het Collegium Vocale heeft daar zeker toe bijgedragen. De belangstelling was enorm groot, zodat de tickets in enkele weken de deur uit waren. Daarom willen we de liefhebbers tijdig inlichten om ook voor de volgende editie op zondag 2 april tijdig hun plaats te reserveren.”

Volgens bezieler Van Geet wordt dit weer een opzienbarend concert. “Deze keer presenteren we een monumentale versie onder leiding van de Hamse dirigent-componist Raf Vandermeulen. Vermaarde Vlaamse solisten als Amaryllis Dieltiens, Lucas Cortoos en Kris Belligh zullen begeleid worden door ons eigen Cantoribuskoor en -orkest. Dat allemaal in onze Hamse Sint-Pietersbandenkerk, die door Philippe Herreweghe wordt geloofd voor de uitzonderlijke akoestiek.”